Skip to content

Cart

Your cart is empty

About us

Fantastisk funktionalitet, cool design og økologisk bomuld er grundlaget for The Organic Company.

INTRODUKTION

I The Organic Company arbejder vi med økologisk bomuld, da det betyder noget! Vi laver grundigt design fordi vi tror på mindre-men-bedre levevej og forbrug.

Ærlighed, gennemsigtighed og et ambitiøst ønske om at gøre en forskel er et bundsolidt fundament for virksomheden, grundlagt af iværksætteren Joy Vasiljev i 2007.

Siden da har virksomheden udviklet en stor samling af økologiske tekstiler til hjemmet, som omfatter tekstiler til bad, køkken, rejser og meditation. Produkterne er designet af os, The Organic Company og, fra tid til anden, designet sammen med udvalgte danske designere.

Alle produkter er fremstillet af økologisk bomuld og certificeret med den internationale økologiske standard GOTS (Global Organic Textile Standard). Denne standard fokuserer på 2 hovedområder; miljø og socialt ansvar og garanterer, at alle materialer er fri for giftstoffer og tungmetaller, og at internationale arbejdstageres rettigheder respekteres.

GRUNDLÆGGEREN

”Jeg ser en verden ude af balance. Vi er nødt til at se de virkelige problemer i øjnene derude. Vedsiden af klimaforandringerne har vi et overforbrug ude af kontrol, vi har udryddelse af en enorm mængde insekter og dyr, vi efterlader forurenet jord og overtager mere og mere uberørt land.”

Det hele startede for Joy Vasiljev med en masse spørgsmål. Hvorfor er det så svært at findetekstiler, der kombinerer god design med økologiske materialer?I 2007 blev The Organic Company etableret med den klare mission at bevise, at en ansvarligvirksomhed er en god forretning.

Det var ikke nogen nem start. Verden var simpelthen ikke klar. Og folk var uvidende om den ekstremt beskidte bomuldsindustri. Nu, 15 år senere, producerer The Organic Company mere end 200 forskellige produkter og eksporterer til mere end 26 lande.

I dag er Joy en vigtig stemme i debatten om økologisk livsstil, miljø og bæredygtighed. Hun underviser og holder taler for at åbne folks øjne for, at der er forskellige og bedre måder at gøre tingene på.

Gode intentioner er ikke nok. Forandring kræver handling.

TIDSLINJE

2020 Partnerskab med Hege Borgersen FaberHege Borgersen Faber tiltræder The Organic Company som ny partner, medejer og kommerciel direktør.

2018 Ny adresseThe Organic Company flytter til større faciliteter i det pulserende Nørrebro-område i København.

2017 Partnerskab med Peter MidtgaardPeter Midtgaard tiltræder The Organic Company som ny partner og medejer, der deltager i virksomhedens strategiske beslutninger.

2014 Partnerskab med Rikke Bitsch-NørhaveRikke Bitsch-Nørhave tiltræder som ny partner, medejer og kommerciel direktør og deltager i den daglige ledelse.

2010 Joy vinder prisen IDEALIST OF THE YEARValgt af IVÆKST for yndefuldt at kombinere erhvervslivet og det sociale ansvar.

2010 The Organic Company bliver GOTS certificeret.

2007 Begyndelsen af The Organic CompanyJoy forlader feltet for oliehandel hos A.P. Møller/Mærsk A/S for at starte The Organic Company.

GOTS CERTIFICERET

Vores produkter er fremstillet af 100% GOTS certificeret økologisk bomuld.

Økologisk bomuld er en naturlig, genanvedelig og bionedbrydelig fiber. Den økologiske proces gavner bomuldsproducenterne og miljøet i udviklingslandene ved at undgå de skadelige virkninger af giftige pesticider, og de reducerede produktionsomkostninger forbedrer de sociale forhold.

The Global Organic Textile Standard (GOTS) er verdens førende tekstil proces standard for økologiske fibre, herunder økologiske og sociale kriterier, understøttet af uafhængig certificering af hele tekstil forsyningskæden.

Formålet medstandarden er at definere anerkendte krav, i hele verden der sikrer tekstilernes økologiske status, fra høst af råmaterialer til miljømæssig og socialt ansvarlig fremstilling til mærkning for at give en troværdig sikkerhed for den endelige forbruger.

Vi er også B Corp certificeret