2.2 TOC og økologisk landbrug

Hvad gør TOC?

Vi, The Organic Company, mener, at økologisk landbrug er fremtiden, et must, og at konventionelt landbrug er destruktivt og bør forbydes. Så vi er nødt til at håndtere ulempen; mindre felt produktion.

For at håndtere lavere feltudbytte fremhæver vi 3 områder med løsninger/adfærdsændringer:
 

1. MINDRE OG BEDRE
Vi i The Organic Company arbejder med en "mindre og bedre" strategi, der forstår god kvalitet, god funktionalitet, ingen hurtig mode eller populære farver samt alternativer til engangsartikler. Det er hvad vi kunne tænke os at se som en mere almindelig forretning. Generelt er vi nødt til at indse, at mange engangsprodukter bruger den samme mængde råvarer som genanvendelige materialer, hvilket gør skiftet (fra engangs til genanvendeligt) til et vigtigt skridt i retning af en meget bedre ressource styring. 

Måske vil vores generationer på et tidspunkt blive kaldt "engangsgenerationerne" eller "affaldsgenerationerne".

2. MADSPILD
I fødevareindustrien fra høst til detail niveau (ikke inkluderet!) 14% af alle fødevarer er affald. Dette tal bliver større, når hele forsyningskæden er inkluderet, og er et område, vi er nødt til at forbedre. Vidste du, at omkring 1,4 millioner bananer smides ud hver dag i UK?

Referencer: Organic Authority, New Food Magazine, Science Daily.

3. POSITIV UDVIKLING MED ØKOLOGISK LANDBRUG
Endelig er vi alle nødt til at se på udviklingen. Økologisk landbrug har gennem årene forbedret produktionen med miljøvenlige metoder. Det vil sige at det er stoppet med at krænke jorden.

For at understrege den konventionelle og dermed kritiske adfærd kom der for nylig en FN-rapport med et ødelæggende budskab: Vi ser en udryddelse af op til 1 million arter, og den samlede biomasse er skrumpet ind med 82%. Det er især sket i de seneste årtier.

Udover ovenstående har GOTS certificeret økologisk bomuld produktion lavere vandforbrug og mindre CO2-emissioner i forhold til det konventionelle bomuld landbrug.

Det kan du læse mere om samt GOTS i andre indslag: Soil Association, The Food and Agriculture Organisation, Britannica, The Guardian, The Food and Agriculture Organisation, Soil Association - Myth busters.

 

GÅ TILBAGE TIL TOC ACADEMY >>

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.