3.1 Grundlæggende information om GOTS

GOTS er den globale økologiske tekstilstandard. En standard inden for organiske tekstiler (fremstillet af bomuld, linned eller uld), som dækker hele forsyningskæden: fra landbrugeren til møllen med henblik på rengøring og forarbejdning, farvning, vævning og strikning; fremstilling i sy huset og helt frem til mærkeholderen.

Hele denne proces skal være GOTS-certificeret (ikke kun leverandøren), for at mærket kan bruge GOTS-logoet på deres produktmærker.

STRENG OG TOSTRENGET CERTIFICERING
Alle parter inspiceres i henhold til den omfattende standard, som ganske enkelt er en meget lang liste over nultolerancer, forbud og forbudt input. Normalt er det ikke sjovt at arbejde med strenge regler, men så længe tekstilindustrien fortsætter med at være en af de mest forurenede i verden, er vi nødt til at arbejde med forbud og forbudt kemi, indtil det bliver almindelig praksis. Alle fabrikkerne har uanmeldte inspektioner hvert år.

Nedenfor finder du eksempler på forbudte kemiske/kritiske (miljømæssige og/eller toksikologiske) input: Pesticider, insekticider, herbicider, klor, PVC, ftalater, bisphenol A, tungmetaller, GMO, formaldehyd, opløsningsmidler.

Normalt gælder økologisk primært for landbrug, men i GOTS er det langt mere end landbrug, Det er hele processen. Fra landbrug, høst, udrensning, forarbejdning, vævning/strikning, farvning og syning. Som en tostrenget tilgang dækker GOTS både miljømæssige og sociale spørgsmål, som gælder for hele forsyningskæden.

 

GÅ TILBAGE TIL ACADEMY >>

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.