HVOR JAPAN OG JEG MØDES

Kender du følelsen, af at høre til et sted?

Selv hvis du ikke har været et bestemt sted, har du stadig en speciel følelse om stedet? I lang tid har jeg følt, at jeg tilhører Japan. Min vinkel på dette indlæg viser, hvad der fangede mit øje i Japan - det samme sind og øje, som designer produkterne i The Organic Company.

Nedenfor er min opfattelse og fortolkning. De kan opfattes anderledes pga. den kærlighed, jeg føler for landet. Nu er i advaret.

Jeg besøgte Japan for første gang i november 2016, og allerede da jeg forlod lufthavnen følte jeg mig hjemme. Det første, jeg bemærkede, var landskabet, herunder gaderne. Gaderne er rene og ryddelige. Se også på gadeskiltene, så dekorative, synes i ikke? Virkelig godt placeret …

Æstetik - når kunstens natur eller skønhed behager sanserne. Det er, hvad jeg ser og føler, når jeg observerer balanceret og ofte minimalistisk arkitektur og design. Der findes så mange eksempler på dette i Japan.

Japanerne er meget høflige og blide. Ud over deres stærke kulturelle adfærd er buddhismen, som er en balanceret måde at leve på, stærkt repræsenteret. At besøge deres helligdomme var en åndelig oplevelse. Atmosfæren var dybt grundlagt, og selvom mange mennesker var til stede (både japanske og turister), blev der alligevel fundet en omfavnende energi på stedet.

Hvis du tænker (som jeg gjorde, før man ser ind til det), at plastik ikke er godt, - Så skal du vide, at Japan har en god affaldssorterings system og en god genanvendelses procent (77% af alt plastik blev genanvendt i 2010). Kilde: www.theguardian.com). slå det! : )

Jeg tror, at Japan rangerer øverst æstetisk. De rangerer også højt på en venlig og høflig skala. I det mindste på min skala, er Japan rangeret på toppen. : ) Min måde at designe, bringer flere aspekter ind i processen; Jeg ønsker, at resultatet skal opfylde et behov, jeg vil have det til at være brugbart og have et æstetisk udtryk.

På stedet eller på afstand er Japan en af mine inspirationskilder til æstetisk design. Og jeg er ikke den første eller den eneste. Danskerne har været inspireret af japanerne siden slutningen af 1800-tallet (kilde: kunsthistoriker Mirjan Gelfer-Jørgensen). Vidste du det?

Arigato (Japansk for "tak")
Joy Vasiljev