5.1 Vores økosystems sundhed

Biodiversitet er typisk et mål for variation på genetisk, art og økosystem niveau. Biodiversitet er rigest i troperne, men balancen af det samme er lige vigtigt overalt.

Naturen er faldende globalt i et tempo uden fortilfælde i menneskets historie - og antallet af udryddelser af arter accelererer, advarer en rapport fra den mellemstatslige videnskabspolitik platform om biodiversitet og økosystem tjenester (IPBES). Alt sammen inden for FN.

Rapporten er den mest omfattende nogensinde præsenteret, og det er blevet udarbejdet af 145 eksperter fra 50 lande i løbet af 3 år. Rapporten vurderer ændringerne i vores økosystem og afslører et grundigt billede af vores økosystems sundhed.

"Den overvældende dokumentation for IPBES Global Assessment, fra en bred vifte af forskellige områder af viden, præsenterer et ildevarslende billede," sagde IPBES formand, Sir Robert Watson. "Økosystemernes sundhed, som vi og alle andre arter er afhængige af, forringes hurtigere end nogensinde. Vi undergraver selve grundladet for vores økonomier, levebrød, fødevaresikkerhed, sundhed og livskvalitet på verdensplan."

"Rapporten fortæller os også, at det ikke er for sent at gøre en forskel, men kun hvis vi starter nu på alle niveauer fra lokalt til globalt," sagde han. "Gennem 'transformative forandringer' kan naturen stadig bevares, genoprettes og bruges bæredygtigt - det er også nøglen til at opfylde de fleste andre verdensmål. Med  transformative forandringer mener vi en grundlæggende, system dækkende omorganisering på tværs af teknologiske, økonomiske og sociale faktorer, herunder paradigmer, mål og værdier."

Kilde: https://www.un.org/sustainabledevelopment/blog/2019/05/nature-decline-unprecedented-report/

 

GÅ TILBAGE TIL TOC ACADEMY >>

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.