NYT ÅR - NYT JEG

Eller ikke.

 

Det er samme jeg - med samme evne at vælge. Ligesom jeg gør hver dag hele året.

Men på en eller anden måde, er dette år anderledes end sidste år.

Er det et perspektiv?

Baseret på erfaringerne fra 2020 har vi nu et perspektiv på, hvad der virkelig er vigtigt.

Et godt helbred, sociale relationer, udforskning og vækst er ikke givet.

Det skal værdsættes.

Ligesom en planet i balance ikke er en selvfølge. Den skal værdsættes, plejes og tages hånd om.

Af os alle.

Du kan gøre en forskel. For eksempel ved at bruge mindre og bedre.

 

Servietter i stedet for håndklæder

Tænk på alle de gange, du har brugt en papirserviet eller et håndklæde. Hvis du bytter dem ud med en genanvendelig serviet, er du et stort skridt tættere på en nul-affald livsstil. Det er nemt at bruge og smide i med resten af dit vasketøj efter brug.

 

Økologiske og/eller genanvendelige sanitære puder

Alene i UK bruger en kvinde over 11.000 en gangs menstruationsprodukter baseret på de 37,5 års menstruation worldbank.org. Forestil dig affaldet på et globalt plan! Og endnu vigtigere, forestil dig den positive ændring, der er inden for rækkevidde, hvis du bare køber mindre og bedre produkter. Der er så mange muligheder for eksempel genanvendelige puder 100% plastfri, menstruationskopper, menstruationstrusser, stof-tamponer osv.

 

Økologiske bomuld klude i stedet for brug af vådservietter

I stedet for engangs-vådservietter fulde af plastik, er det et bedre valg at bruge en almindelig klud lavet af økologisk bomuld. Det er absorberende, blødt og let at bruge - gentagne gange.

 

Økologiske strømpebukser i stedet for nylon strømpebukser

Strømpebukser er "engangsplastik" i modebranchen. Og nogle gange behøver du kun at bære dem en gang, før de bliver beskadiget og smidt væk på grund af deres begrænsede levetid. Dernæst er de ikke biologisk nedbrydelige, fordi de er lavet af nylon. Heldigvis er det muligt at købe slidstærke og mere miljøvenlige strømpebukser.

 

Ansigtsmasker

De er overalt. Du finder dem smidt på gaden, i parker, og selv når du er ude at vandre i naturen. De forårsager en enorm mængde affald globalt. Derfor skal du vælge en miljøvenlig genanvendelig maske i stedet. Eller måske lave en selv?

 

For mere inspiration kan du besøge vores Youtube kanal eller vores TOC Academy

Se alle vores genanvendelige produkter.