Rundt om det hele: Balance, fif, vores vand og ansigtsskrub 💚

En fin JOURNAL om os af vores venner, Yrolí

 
Yrolí er et ansvarligt dansk brand, der skaber virkningsfuldt hudpleje. Yrolí inspirerer til kvalitet og tilskynder til et mindre forbrug og enkle rutiner med en hudplejefilosofi, der bygger på en “one layer filosofi”, hvor du med få effektive lag, helst ét enkelt, får sund hud. Yrolí
er et blue beauty brand med et 360 graders fokus på ansvarlighed. Med vægt på naturlige ingredienser, nyeste forskning og kompromisløs kvalitet forbinder Yrolí på den måde hudpleje med ansvar for mennesker og miljø. 

læs med her:

Hvad med om vi efterlod en planet i (bedre) balance til vores børn og kommende børnebørn? Og en planet i balance, hvordan får man lige det? Og hvad betyder det? Og hvordan kommer vi dertil? Hvor starter vi? 
💚
Det giver Founder af The Organic Company, Joy Vasiljev sit bud på. Læs hendes spændende perspektiver her. Nederst kan du læse, hvorfor Yrolí bruger let bionedbrydelige ingredienser.
💚
The Organic Company designer og leverer hverdagsprodukter til hjemme indenfor køkken, bad, wellness, tasker, afslapning og meditation. Alt produceres under ordnede forhold og miljøvenligt. Hertil er alle produkter designet og produceret til at have et langt liv.
Joy Vasiljev, Founder of The Organic Company

💚

Min egen rejse

Jeg startede The Organic Company for snart 16 år siden og er stadig på en rejse. En rejse udi viden der bliver til indsigt. En meningsfuld rejse. Mit ikigai har jeg lyst til at sige. Det seneste, der giver god mening for mig og som jeg øver mig i, er Regenerative Leadership. Og ”regenerative” betyder at reparere, at hele eller at heale. Og det er det vi har brug for mere af på denne planet. Tænk over det..

Relationer; privat, på arbejdspladsen og mellem nationer trænger til at blive helet mange steder. Naturen; biodiversiteten, vandmiljøet og klimaet trænger til at blive helet mange steder. I det hele taget trænger småt som stort til at blive helet alle mulige steder til alle mulige tider.

Og det er det jeg er nået frem til nu. Det handler om tilgang. Hvis vi alle lærte at bruge den regenerative tilgang i skolen og derhjemme ville vi bruge den som udgangspunkt i alle livets udfordringer. Tænk hvis alle konflikter, kriser og ubalancer blev tilgået med ”hvordan genskaber vi bedst balancen her”.

Hvor smuk er den tilgang lige?

Det er en holistisk tilgang, der sigter efter balance. Som i yin yang - dualitetsprincippet. Vi er generelt i ubalance – er det ikke rigtigt? Vi, særligt i vesten, må erkende det for at gøre noget ved det. Vi har f.eks for meget yang i verden (det skabende, præstationer, mål, materielt, udseende, gøremål osv) og det tærer på os. Tænk lige over hvordan store dele af vores samfund; uddannelse og erhverv er bygget på præstation. Vi har brug for mere yin (hvile, stabilitet, langsommelighed osv) for at opnå en harmonisk balance.

 

Joy Vasiljev, Founder of The Organic Company

 

 💚

Fokus

Vi ved, at der er MANGE ubalancer på denne jord, vi kan som individer eller mindre gruppe ikke løse dem alle. Så fokusér. Tag et emne og vid noget mere. Jeg kalder det ”vælg din bæredygtighedskasket”. Lær fra de lærde. Gå i dybden. Et emne ad gangen. Og handl udfra dit fokus.

Forbindelse

Vi har mistet forbindelsen til naturen, os selv og hinanden. Mærk efter og søg forbindelsen og forbundethed. Ego-æraen er forbi.

Fællesskab

Man kan ikke komme i mål alene, og vi er alligevel flokdyr. Så tænk i relationer, tænk i grupper, tænk i fællesskab. Og ær fællesskabet. Hav en ydmyg tilgang til fællesskabet. Forestil dig at se jorden og alle os mennesker fra et godt stykke ude i rummet – her vil vi ligne små ens prikker, som står tæt. Og det er vel det, vi er – små prikker der er forbundet. Så lad os droppe selvhøjtideligheden og hvil i fællesskabet. Respektér fællesskabet og dyrk det.

 

💚

Så hvor starter du?

Sæt din intention; vil du eller vil du ikke være en bedre version af dig selv i morgen end i går?

Beslut dig for et emne: Økologi, social ulighed, plast i verdenshavene, forkert ressourceforbrug  eller andet emne. Der er nok at tage af. Husk dog ét emne (ad gangen).

Og batter det noget. Ja, det gør det. Bare prøv en måned. Måske du har reddet 2 fugle, 3 kg plast eller vores drikkevand for mere gift. Måske du har følt glæde og mening. Måske du har mærket en indre balance? Og så tænk hvis vi er mange millioner mennesker, der følger trop. Tænk over det.

Og hey, sker det at du får det dårligt over at arbejde med en ubalance, så lov mig at omfavne de dårlige tanker og tænk i, at det er bedre at gøre lidt end ingenting. 

💚

Ingen kan gøre alt, men alle kan vi gøre noget.

 

💚

Vores vand

Joy opfordrer os til at tage et emne op ad gangen. I Yrolí vil vi gerne have bevidstheden knyttet til vores naturlige vandmiljø og den skade, der er ved at ske.

Beauty og tøjindustrien spiller en betydelig rolle i forureningen af vores vandmiljø. Det skyldes bla. at der bliver anvendt mængder af kemikalier, der havner i vores vandløb og havmiljøer, hvor de har negative effekter på både marineliv og økosystemer. Det samme gælder med mikroplastikpartikler, der ender i vandmiljøet og forårsager alvorlig skade på marineorganismer, da de kan forveksles med fødeemner og akkumuleres i næringskæden.

Pesticider

Vores vandmiljø inkl vores drikkevand påvirkes negativt og kraftigt af mange af de pesticider, der bruges hele året rundt på markerne. Pesticiderne siver nemlig langsomt ned gennem de forskellige jordlag. Og da der bruges ufattelig mange pesticider stort set overalt på jordkloden, så er vores vand udsat hele tiden. Alene derfor bør du vælge økologi.

I en GOTS certificeret bomuldsproduktion, bruges der ca 91% mindre tilsat vand sammenlignet med en konventionel bomuldsproduktion. Og der bruges INGEN pesticider eller farlige kemikalier overhovedet.
Når vi i Yrolí formulerer vores hudplejeprodukter, er valget af ingredienser af afgørende betydning. Vi er dedikerede til at vælge let bionedbrydelige ingredienser, der tager hensyn til vores naturlige vandmiljø. Som en del af vores Blue Beauty-forpligtelse søger vi ingredienser fra wild harvest, økologiske kilder og naturlige kilder. Vi forsøger at undgå ingredienser, der stammer fra sårbare biotoper og vælger kun syntetiske ingredienser, når det er mere etisk, miljøvenligt eller sikkert.

Mikroplast

En af de mest skadelige ingredienser for vores havmiljø er mikroplast. Disse små plaststykker, der er mindre end fem millimeter lange, akkumuleres i vores oceaner og udgør en trussel mod fisk og vandlevende organismer. Glitter er en del af denne kategori og udgør en særlig fare, da fisk og fugle kan forveksle det med plankton og indtage det i store mængder. Glitterets skarpe kanter kan forårsage indre skader på fisk og fugle eller føre til sult, når det ophobes i deres system. Desværre kan glitteret, selvom dyrene overlever, ende på vores egne tallerkener, da det kan blive en del af fødekæden.

Mikroperler

En anden form for mikroplast er mikroperler, der findes i nogle makeup- og hudplejeprodukter. Selvom de allerede er blevet forbudt i vaskemidler på grund af deres skadelige virkninger på miljøet, er de stadig tilladte i kosmetiske produkter.

Silikoner

Silikoner, der anvendes for at give en glat tekstur til hudplejeprodukter, er også en ingrediens, vi undgår. Silikoner er stort set umulige at nedbryde inden for en rimelig tidshorisont og akkumuleres derfor i vores havmiljø og vandløb. Fisk og havliv kan blive eksponeret for disse ingredienser, hvilket i værste fald kan føre til alvorlig skade eller død.

Teflon

Teflon, også kendt som PFOA, findes i mange kosmetiske produkter, selvom det ikke brydes ned og derfor ikke hører hjemme i vores havmiljø, vores vandforsyning eller vores kroppe.

Oxybenzone

En anden skadelig ingrediens er oxybenzone, der findes i visse kemiske solcremer. Oxybenzone er en trussel mod vores koralrev, da det gør dem mere sårbare over for blegning og forårsager langvarig skade på disse vitale og uerstattelige økosystemer. Oxybenzone kommer ud i vores oceaner gennem badende mennesker, såvel som gennem vores spildevandssystemer.

Udover disse ingredienser undgår vi også stoffer som EDTA, PFA og PFC, der akkumuleres i miljøet og kan forårsage skade på fisk, dyr og havliv.

Farlige kemikalier

Vi er også opmærksomme på farlige kemikalier, der anvendes i produktionen af visse ingredienser. Mange af disse ingredienser dyrkes med genmodificerede organismer eller kræver anvendelse af tunge pesticider og insekticider. Disse kemikalier kan nedbryde jorden, forurene vandløb og forårsage skade på både dyr, havliv, mennesker og forskellige former for planter.

Vandforbrug

Endelig er vandforbrug også en vigtig faktor at tage højde for. Nogle naturlige ingredienser kræver store mængder ferskvand til produktionen. For at bevare vores dyrebare naturressourcer er det afgørende, at vi vælger vandeffektive ingredienser, der ikke spilder vandet.

Let bionedbrydelige ingredienser

Ved at fokusere på valg af let bionedbrydelige ingredienser og undgå skadelige stoffer, kan vi tage ansvar for vores naturlige vandmiljø og bevare dets skønhed og vitalitet. Som forbrugere har vi også magten til at vælge hudplejeprodukter, der er skånsomme mod vores planet. Ved at støtte virksomheder, der prioriterer Blue Beauty og bæredygtighed, kan vi sammen bidrage til at bevare vores naturlige vandmiljø og sikre en renere og sundere fremtid for os alle.
💚